A gombák – fajtától függően – fán vagy a talajban nőnek. Az összetevők, mindenekelőtt a poliszacharidok fejlődéséért az éghajlati viszonyokkal együtt nagymértékben a szaporítóközeg tápanyagtartalma a felelős. A kettő optimális kombinációját leginkább délkelet-ázsiai felföldeken találjuk. Innen származnak a több, mint 30% poliszacharid tartalmú gomba kivonatainkhoz felhasznált kiváló minőségű, tápanyagokban gazdag gombáink. Tapasztalt gombatermesztő partnereink Fujian és Jiangxi tartományból biztosítják a fenntartható termesztést, minden iparágtól és várostól messze, így távol az ipari szennyező anyagok káros hatásaitól.
Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás
A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gyógygombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben.
A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében. A rendkívül finom port a különösen hatékony „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során feltörik a gombák sejtfalát. A feldolgozás után porunk szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosul.